ΚΚΕ: Ερώτηση για τα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας των στρατιωτικών

Στρατός
Πηγή: Eurokinissi

Με ερώτηση στη Βουλή το Κομμουνιστικό Κόμμα φέρνει το ζήτημα των χειρόγραφων συνταγών στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας των στρατιωτικών. Το θέμα προέκυψε έπειτα από έγγραφο της ΠΟΕΣ. Η Ομοσπονδία επισημαίνει τους κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν ενώ υπάρχει αυξημένη ανάγκη για λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Η ερώτηση:

Θέμα: Παράταση της ημερομηνίας λήξης των χειρόγραφων συνταγών στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας των στρατιωτικών.

Η κυβέρνηση στα πλαίσια της εφαρμογής του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Ε), καθόρισε ότι μέχρι 31 Μάρτη 2020 θα γίνονται δεκτές και χειρόγραφες συνταγές στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας (Α.Β.Ν).

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφό της, επισημαίνει τους κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν, με την εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και λόγω της αυξημένης ανάγκης για λήψη φαρμακευτικής αγωγής από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Για τους παραπάνω λόγους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με το έγγραφό της ζητεί να υπάρξει παράταση της ημερομηνίας λήξης της χειρόγραφης συνταγογράφησης, στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας και για όσο χρόνο χρειαστεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, με τις χειρόγραφες συνταγές στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας ή με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης;

Δείτε ακόμα...