ΚΚΕ: Ερώτηση για τα έξοδα διάθεσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάνεων

Βουλή ΚΚΕ Κουτσούμπας
Πηγή : Eurokinissi

Ερώτηση για τα έξοδα διάθεσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροδρόμια και λιμάνια κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), γίνεται γνωστό ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διατέθηκε στο αεροδρόμιο της Λήμνου για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα.

    Η κυβέρνηση σε ερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σχετικά με τις δαπάνες περί οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής και σίτισης, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ιατροί, νοσηλευτές) που διατέθηκαν και συνεχίζουν να διατίθενται σε σημεία εισόδου, αεροδρόμια και λιμάνια, απάντησε ότι θα καλύπτονται, από τον προϋπολογισμό εξόδων του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, 

  1. Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έλαβαν κάποιο ποσό οι διατιθέμενοι στρατιωτικοί στο αεροδρόμιο της Λήμνου; 
  2. Ποια τα ποσά που προϋπολογίστηκαν στα έξοδα του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» για τα οδοιπορικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής και σίτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διατέθηκαν σε σημεία εισόδου της Χώρας καθώς και σε αεροδρόμια και λιμάνια; 
  3. Σε ποιον φορέα καταβλήθηκαν τα προϋπολογισθέντα ως άνω ποσά; 
  4. Τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την καταβολή των κονδυλίων για τα παραπάνω οδοιπορικά έξοδα;»

Δείτε ακόμα...