ΚΚΕ: Ερώτηση για τα φαινόμενα οπλοφορίας του ΛΣ στην ΑΕΝ

ΑΕΝ Ασπρόπυργος
Φώτο Αρχείου / Από ορκωμοσία στην ΑΕΝ Ασπροπύργου / Πηγή: Eurokinissi

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το ΚΚΕ θέτει το ζήτημα της οπλοφορίας του Λιμενικού Σώματος σε χώρους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) καθώς και τη διατήρηση της στρατιωτικοποιημένης δομής των ΑΕΝ.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Θέμα: Για τα φαινόμενα οπλοφορίας του λιμενικού σώματος στους χώρους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου και τη διατήρηση της στρατιωτικοποιημένης δομής και λειτουργίας των ΑΕΝ.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου πρόσφατα ήρθαν αντιμέτωποι με φαινόμενα οπλοφορίας των ανδρών του Λιμενικού Σώματος στους δημόσιους χώρους της Ακαδημίας. Μάλιστα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος οπλοφορούσαν ακόμη και κατά την διαδικασία της θερμομέτρησης στην είσοδο της σχολής, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι σπουδαστές.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί όπως και οι προηγούμενες, διατηρώντας τη στρατιωτικοποιημένη δομή και λειτουργία στις ΑΕΝ, καθ’ υπόδειξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ενισχύει τέτοιου είδους προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες.

Όλο το αντιδραστικό και αυταρχικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΝ, με την ανάθεση της Διοίκησής τους στο Λιμενικό Σώμα, με τον αντιδραστικό Εσωτερικό Κανονισμό κ.ά., έχει προφανή στόχο την προσπάθεια καλλιέργειας φόβου στους σπουδαστές, ώστε να μην αντιτίθενται στην πολιτική της μόνιμης υποβάθμισης των σπουδών τους, με το αναχρονιστικό περιεχόμενο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, με την υποχρηματοδότηση των ΑΕΝ, τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και άλλα οξυμένα προβλήματα.

Δεν είναι άλλωστε λίγα τα περιστατικά προσπάθειας να μπουν εμπόδια στην ελεύθερη συζήτηση των σπουδαστών, στην πολιτική δράση, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για:

  • Να τερματιστούν άμεσα και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα οπλοφορίας των ανδρών του Λιμενικού Σώματος στους χώρους της ΑΕΝ Ασπροπύργου.
  • Την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των ΑΕΝ πανελλαδικά και την απεμπλοκή του Λιμενικού Σώματος από το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο στις ΑΕΝ.
  • Την κατάργηση του αντιδραστικού Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των ΑΕΝ.
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...