ΚΚΕ: Ερώτηση για τη μεταφορά ασθενών του κορονοϊού με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού

Βουλή ΚΚΕ Κουτσούμπας
Πηγή : Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, Κομνηνάκα Μαρία και Παφίλης Θανάσης, κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, με πτητικά και πλωτά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η ερώτηση κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με αυτή, ζητούν να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των πληρωμάτων των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και των σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Λόγω του ότι τα παραπάνω θα αναλάβουν τη διακομιδή των ασθενών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. Ωστόσο όπως αναφέρεται δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τα πληρώματα τους. 

Διαχρονικά η κατάσταση της παρεχόμενης περίθαλψης στα μικρά, αλλά και στα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου, είναι γνωστή. Επίσης σε συνθήκες πανδημίας, κανένα νοσοκομείο στο Αιγαίο δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της. 

Με βάση τα δεδομένα αυτά, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να σηκώσουν το βάρος των διακομιδών από τα νησιά. Είναι επομένως ανάγκη τα πληρώματά τους να είναι θωρακισμένα τόσο για τη δική τους υγεία, όσο και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του λαού των νησιών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι αυξημένα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των πληρωμάτων των πτητικών και πλωτών μέσων, από την προσβολή τους από τον κορονοϊό; 

Δείτε ακόμα...