ΚΚΕ: Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Σε ερώτηση , σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ, πρώην Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, προχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Η ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς έχει ως εξής:

“Οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας Στρατού (Ε.ΛΟ.Α.Σ.),  Ναυτικού (Ε.ΛΟ.Α.Ν.) και Αεροπορίας (Ε.ΛΟ.Α.Α), έχουν ως αποστολή τους, τη χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, αντίστοιχα, με τη συμπλήρωση 35 ετών μετοχικής σχέσης τους με τα ως άνω «Ταμεία».

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), κάνει γνωστό ότι οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ, πρώην ΕΠΥ), οι οποίοι αποστρατεύτηκαν από την Πολεμική Αεροπορία, διαπίστωσαν ότι εξαιτίας της μη αυτεπάγγελτης και οφειλόμενης εκ του «Ταμείου» (Ε.ΛΟ.Α.Α.) κράτησης, για τη μετοχική τους σχέση από την κατάταξή τους στην Πολεμική Αεροπορία έως και την 25 Ιούλη 2001, αλλά και εν αναμονή της όποιας εκ μέρους τους αίτησης, έχασαν ποσό που προσεγγίζει τις 20.000 ευρώ, από το εφάπαξ βοήθημά τους. Το ίδιο συμβαίνει και για τους εν ενεργεία ΕΜΘ, για τους οποίους, είτε έχει σταματήσει η κράτηση, είτε δεν έχει εκκινήσει, ελλείψει της ως άνω οφειλόμενης αυτεπάγγελτης ενέργειες του Ε.ΛΟ.Α.Α., με αποτέλεσμα όταν αποστρατευτούν να κινδυνεύουν να χάσουν περί τα 20.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην αυτεπάγγελτη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) της Πολεμικής Αεροπορίας, από την κατάταξή τους μέχρι και τη δημοσίευση του σχετικού ν.2936/2001.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθώς και την παύση της αδικίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) της Πολεμικής Αεροπορίας, σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό.”

Δείτε ακόμα...