ΚΚΕ: Για την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε απεργούς και τις συλλήψεις στελεχών του

Ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος, με αιμάτωμα στο κεφάλι και τραύματα στο πρόσωπο. Εδώ δεμένος με χειροπέδες στο αναπηρικό καροτσάκι - 06/04/2022
Φώτο Αρχείου / Ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος, με αιμάτωμα στο κεφάλι και τραύματα στο πρόσωπο. Εδώ δεμένος με χειροπέδες στο αναπηρικό καροτσάκι – 06/04/2022

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη και τις συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατ. Ευρώπη.

Την επίθεση ακολούθησαν οι αδικαιολόγητες συλλήψεις 8 διαδηλωτών, ανάμεσά τους δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ο οποίος και νοσηλεύεται, αλλά και ενός μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Ενώ ακόμα απαράδεκτη επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη” και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης να περάσει “διά πυρός και σιδήρου” την πολιτική της κλιμακούμενης εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, με την καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων, πρέπει να βρει απέναντί της την ευρύτερη λαϊκή καταδίκη.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση, η οποία φέρει την ακέραιη ευθύνη γι’ αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες, αίτημα που με έντονο διάβημα διαμαρτυρίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θ. Παφίλης προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, και τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...