ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής

Χιλή διαδήλωση

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που έγινε στα γραφεία του ΚΚ Χιλής χθες. Σημειώνει πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, κάνοντας λόγο για σωρεία επιθέσεων και διώξεων που έχουν ήδη συμβεί.

Τονίζει πως όλα αυτά αποτελούν αντικομμουνιστική κλιμάκωση της κρατικής και παρακρατικής βίας της κυβέρνησης Πινιέρα. Αυτό ώστε “να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται στη Χιλή και ιδιαίτερα την παρέμβαση του ΚΚ Χιλής”.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις και οι διώξεις στο ΚΚ Χιλής. Να παρθούν πίσω τα μέτρα έντασης της καταστολής. Ακόμα, να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για δολοφονίες και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει τη στήριξη του ΚΚΕ προς τις κινητοποιήσεις του λαού της Χιλής. Καθώς και την αλληλεγγύη του προς το ΚΚ και την ΚΝ Χιλής. Παράλληλα, δηλώνει πως “θα σταθεί στο πλευρό τους χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...