ΚΚΕ: Μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού της Καστοριάς

Καστοριά
Φώτο Αρχείου / Καστοριά

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού της Καστοριάς από τη διάδοση του κορονοϊού στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού στην Καστοριά.

    Η Ένωση Αστυνομικών Καστοριάς, με έγγραφό της, επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της Καστοριάς, που πλήττεται ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού.

    Τονίζουν το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς, είτε για λόγους ασφαλείας είτε επειδή παρουσίασαν συμπτώματα προσβολής από τον κορονοϊό.

    Η Ένωση Αστυνομικών ζητάει να εφαρμοστούν μια σειρά από μέτρα που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Αυτά είναι:

  1. Να καταρτιστεί ένα πλάνο, βάσει του οποίου θα απουσιάζει υποχρεωτικά από τα καθήκοντά του κάθε 15 ημέρες το 30% της δύναμης από κάθε Υπηρεσία ή ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.
  2. Να συμπεριληφθούν στο πλάνο όσοι αστυνομικοί τελούν υπό άδεια ειδικού σκοπού, εξαιρουμένων αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  3. Οι σύζυγοι συνάδελφοι να απουσιάζουν εναλλάξ μεταξύ τους κάθε 15 ημέρες από τα καθήκοντά τους.
  4. Να συγχωνευθούν υπηρεσίες όπου κρίνεται αναγκαίο για το σκοπό αυτό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων που θα συμβάλουν στη μη εξάπλωση κι άλλο της πανδημίας του κορονοϊού, στην περιοχή της Καστοριάς;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Δείτε ακόμα...