ΚΚΕ: Να ανακληθεί τώρα ο διορισμός στην Βουλή της υπόδικης πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια

Να ανακληθεί τώρα η απόφαση διορισμού στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, απαιτεί με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.

Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα -λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή- δημοσιεύτηκε απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κων. Τασιούλα, με την οποία διορίζεται μετακλητή υπάλληλος η χρυσαυγίτισσα Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου.

Συγκεκριμένα η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» (811/ 2-10-2020) αναφέρει: «Με την υπ’ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ’ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’, Α’ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην προέδρο ΚΟ “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (…)».

Δείτε ακόμα...