ΚΚΕ: Να διατεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο

(Φωτό αρχείου) / EUROKINISSI

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου, παρά την μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών. Ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Έβρου συνομίλησε με το Δήμαρχο Σουφλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

«Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα, στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με επίγεια και εναέρια μέσα. Παρόλα αυτά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς αυτές τις ώρες καίγεται το παλιό δάσος και το καταφύγιο των αρπαχτικών», η ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ απαιτήθηκε από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού (κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος) «να διατεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για τον περιορισμό και την κατάσβεση. Να επιταχθεί το σύνολο των μηχανημάτων και του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πέρα από την μέχρι σήμερα ισχύουσα για τις πλημμύρες».

Επίσης, «εκφράστηκε η ανησυχία των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και της γύρω περιοχής λόγω της αποπνικτικής κατάστασης που επικρατεί από χθες και επιδεινώθηκε σήμερα το πρωί στην ατμόσφαιρα. Απαιτήθηκε να γίνουν άμεσα μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αν χρειαστεί να δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δεσμεύτηκε να προβεί στις παραπάνω ενέργειες». 

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή «βρίσκονται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο», όπως τονίζει η Επιτροπή Περιοχής.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...