ΚΚΕ: Όχι στη μετατροπή της Μαγνησίας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο

Πανθεσσαλικη κινητοποίηση την Κυριακή 30 Μάη 2021 στο Στεφανοβικειο Μαγνησίας ενάντια στην παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στην 1η Ταξιαρχία / Πορεία στο στρατόπεδο Περισάκη Γεωργίου

Την αντίθεσή της στη μετατροπή της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη χτεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας, Ν. Χαρδαλιά, στον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στην 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ) στην Αγχίαλο, στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας «υποδοχής» των νέων αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο και το στρατόπεδο «Γεωργούλα», αφού, όπως είναι γνωστό, μετά την πρόσφατη επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, η περιοχή της Μαγνησίας μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα, με την επίσημη χρησιμοποίηση – πέρα από τις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού – και του στρατοπέδου που βρίσκεται στην καρδιά της Ν. Ιωνίας και που μετατρέπεται σε αμερικανική βάση.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού της Μαγνησίας το γεγονός ότι ο υφυπουργός στις δηλώσεις του απέφυγε να αναφερθεί στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή. Απέφυγε τις δηλώσεις γιατί θα έπρεπε να απολογηθεί για το ότι η περιοχή γίνεται στόχος στα πλαίσια της εκρηκτικής όξυνσης των ανταγωνισμών, ιδιαίτερα τώρα στην Ουκρανία, με τον Βόλο να ονοματίζεται ως στρατιωτικός στόχος σε περίπτωση που υπάρξει σύγκρουση επειδή οι εδώ αμερικανικές δυνάμεις εμπλέκονται στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Θα έπρεπε να αναφερθεί στους λόγους που βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές κόντρες, δηλαδή θα έπρεπε να μιλήσει για την κερδοφορία των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων και ότι η κυβέρνησή του, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διατεθειμένη, γι’ αυτά τα κέρδη, να βάλει τον λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες. Θα έπρεπε να πει ότι για να υπηρετήσει το παραπάνω πλαίσιο, η κυβέρνηση στέλνει τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό, που καλείται να πληρώσει εξαπλάσιο προϋπολογισμό στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με δύο χρόνια πριν».

Καταλήγοντας η ΤΕ καλεί τον λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και πάλη, για να μη χρησιμοποιηθεί η περιοχή ως ορμητήριο για τον σφαγιασμό λαών από τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, να φύγει ο στρατός των ΗΠΑ από τη Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα και να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Δείτε ακόμα...