ΚΚΕ: Παρεμβάσεις για την κατάσταση και τα επείγοντα προβλήματα στη Θεσσαλία

Παρεμβάσεις για την κατάσταση και τα επείγοντα προβλήματα στη Θεσσαλία πραγματοποιούν στελέχη του ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον κίνδυνο που υπάρχει να πλημμυρίσουν και άλλες συνοικίες στην πόλη της Λάρισας, με δεδομένο ότι η στάθμη του Πηνειού ποταμού είναι ανεβασμένη στα 10 μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού της πόλης.

Ο υπουργός απάντησε ότι η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη καθώς φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα υποχωρήσει η στάθμη του Πηνειού.

Επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τους Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και Τάσο Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα. Εκεί συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Λάρισας, Βασίλη Πινακά και του κατέθεσε υπόμνημα με άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν ανάμεσα στα οποία:

1. Την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους και των σωστικών μέσων, για τον γρήγορο απεγκλωβισμό όσων παραμένουν εγκλωβισμένοι, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

2. Να παρθούν όλα τα τεχνικά μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών από τον Πηνειό.

3. Να εξασφαλισθεί η δυνατότητα διεξόδου από τη Λάρισα προς άλλες περιοχές αν προκύψει ανάγκη.

4. Να δημιουργηθούν έκτακτες υποδομές «στρατιωτικού τύπου» σε ανοιχτούς χώρους για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων υγείας, παροχής πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διάθεσης φαρμάκων, προς τους πληγέντες, σε όσους χρειάζονται και είναι αποκλεισμένοι, στον τόπο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και των Κέντρων Υγείας.

5. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση υγειονομικών επιδημιολογικών προβλημάτων (απολυμάνσεις, ψεκασμούς, κλπ). Να αποστραγγιστούν άμεσα οι περιοχές οι οποίες εγκυμονούν υγειονομικό κίνδυνο. Με ευθύνη του κράτους να παρακολουθούνται οι περιβαλλοντικές παράμετροι, η επιδημιολογική επιτήρηση και παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.

6. Εξασφάλιση σε όλους, εγκλωβισμένους και πληγέντες καθημερινά, δωρεάν (νερού, τροφής, ρουχισμό), είτε μένουν προσωρινά σε κλειστούς χώρους (π.χ. γυμναστήρια, στα οποία πρέπει να προστεθούν επαρκείς χημικές τουαλέτες), είτε σε ξενοδοχεία με ευθύνη περιφέρειας και δήμων.

Ο αντιπεριφερειάρχης επίσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κατάσταση προς το παρόν ελέγχεται. Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις ο λαός πρέπει να παραμένει σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο που θα προκύψει.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...