ΚΚΕ: Σχετικά με την ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΚΚΕ Περισσός
Πηγή: Eurokinissi

Σχετικά με την ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει, σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο X, τα εξής:

«Το ΚΚΕ έχει καταδικάσει αποφασιστικά τον πόλεμο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Γιουγκοσλαβία και την διάλυση της χώρας, τη δημιουργία του προτεκτοράτου του Κοσόβου και τις μεθοδεύσεις αναγνώρισής του. Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ως προς αυτό έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ο Α. Τσίπρας, που έχει αναλάβει το ρόλο του Προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, σε σχετική ψηφοφορία στην Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης τοποθετήθηκε με “παρών”.

Σήμερα, στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, θα γίνει ψηφοφορία για την ένταξη ή μη του Κοσόβου και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, εκπρόσωπος του κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, απέστειλε στην Γραμματεία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας την ακόλουθη επιστολή:

”Κυρία Καραστεργίου,

Καθώς απουσιάζω για λόγους υγείας απ’ αυτή τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και το θέμα του Κοσόβου που θα συζητηθεί αύριο, 16/4/24, είναι εξαιρετικής σημασίας για το κόμμα μου και μένα, να καταγραφεί η άρνησή μου, δηλαδή ΚΑΤΑ στην ψηφοφορία, παρακαλώ να με αντικαταστήσετε μόνο με συνάδελφο αναπληρωματικό μέλος, που θα έχει την ίδια αρνητική ψήφο, όπως η κ. Κασιμάτη, που με διαβεβαίωσε γι’ αυτό.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό, ας μείνει η θέση μου κενή για να μην αλλοιωθεί η αρνητική μου ψήφος.

Λιάνα Κανέλλη Βουλευτής ΚΚΕ”».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...