ΚΚΕ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας

ΚΚΕ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Βασίλη Μεταξά, με αφορμή τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα διαχρονικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του Σώματος, προβλήματα που οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και των προκατόχων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δώσει λύση, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση και τα οργανικά κενά της υπηρεσίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα και διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα στο έργο της υπηρεσίας και την καθημερινότητα των πυροσβεστών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης στάθηκε στην επιτακτική ανάγκη κατασκευής νέου κτιρίου της Υπηρεσίας Μαγνησίας, μία υπόσχεση που έχουν ακούσει οι πυροσβέστες από όλους του αρμόδιους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Η επικινδυνότητα του σημερινού κτηρίου που συστεγάζεται η υπηρεσία από τον 1953 είναι τεράστια, δεν πληρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, με πολλά λειτουργικά κενά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναγκάζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τα «μπαλώσουν». Άμεσα πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή κτηρίου με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ακόμα συζητήθηκαν τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, τη μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών πενταετούς και επταετούς θητείας καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών με μία ενιαία σχέση εργασίας. Σοβαρό ζήτημα επίσης ότι δεν αναγνωρίζεται το επάγγελμα ως βαρύ – επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών με παλαιωμένο εξοπλισμό και οχήματα.

Επίσης ο πρόεδρος στάθηκε στα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής τα οποία κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους, στο τεράστιο πρόβλημα με την στέγασή τους στα νησιά/ά των βόρειων Σποράδων, για όσο διάστημα απαιτείται για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κόμματος επισήμανε ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία του για το ζήτημα της πολιτικής προστασίας επισημαίνοντας ότι σήμερα λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής προστασίας όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και εξάπλωση των καταστροφικών πυρκαγιών είναι μπροστά μας. Ιδιαίτερα για την περίπτωση της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, που συνυπάρχουν μαζί με το αστικό ιστό, μεγάλα εργοστάσια και βιοτεχνίες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καλλιεργήσιμες εκτάσεις κ.α. Η πείρα από τα περσινά καταστροφικά γεγονότα δεν έχει αξιοποιηθεί με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο από την άποψη της πρόληψης και της προετοιμασίας.

Ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους πυροσβέστες, να προωθεί τα αιτήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή και τους κάλεσε μέσα από το σωματείο τους μαζί με άλλους εργαζόμενους και τους φορείς τους να γνωστοποιήσουν τα προβλήματά τους και μαζί τους να διεκδικήσουν λύσεις.

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας κατέθεσε υπόμνημα με αιτήματα στον Βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλη Μεταξά.

Δείτε ακόμα...