ΚΚΕ: Συνάντηση του Δημ. Κουτσούμπα με την Επιτροπή Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος 4000 στην Υγεία

Ο Δ. Κουτσούμπας - ΚΚΕ
Πηγή: Eurokinissi

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με την Επιτροπή Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος 4000 στην Υγεία, μέσω ΟΑΕΔ.

Η Επιτροπή ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ότι εκπροσωπεί 4000 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν το 2016, για να καλύψουν τις κραυγαλέες ελλείψεις στο χώρο της Υγείας, μέσω του Ειδικού Προγράμματος εργασιακής επανένταξης, ετήσιας διάρκειας από τον ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους. Όλοι απασχολούνται σε όλο το φάσμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν έχουν όμως ατομικές συμβάσεις, αλλά αποτελούν ένα ενιαίο Πρόγραμμα. Δουλεύουν ήδη ανελλιπώς για 4 χρόνια και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της Υγείας.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το αίτημα για τη μονιμοποίησή τους, με αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους, άνευ όρων και προϋποθέσεων, που είναι και η μόνη λύση στο πρόβλημα που τους ταλανίζει. Όπως τόνισαν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για μη μείνει κανείς, ούτε ένας από τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος, εκτός εργασιακού στίβου. Όλοι τους απασχολούνται σε θέσεις από 100 διαφορετικές ειδικότητες στο δημόσιο σύστημα υγείας και επιβάλλεται να μετατραπούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για την άμεση μονιμοποίησή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο παραμένει αθωράκιστο ιδιαίτερα σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Γι’ αυτό ακριβώς και θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στη Βουλή και προς την κυβέρνηση, ώστε να κατατεθεί -όσο γίνεται πιο γρήγορα- νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει τη μετατροπή των ορισμένου χρόνου συμβάσεων των εργαζομένων του Προγράμματος σε μόνιμες θέσεις εργασίας, στους φορείς που υπηρετούν, ανεξαρτήτως οργανικών θέσεων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...