ΚΚΕ: «Τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην πόλη της Ελευσίνας»

Από την Τρίτη 03 έως την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η διμερής άσκηση με την επωνυμία STOLEN CERBERUS 22
Φώτο Αρχείου / Από την Τρίτη 03 έως την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η διμερής άσκηση με την επωνυμία STOLEN CERBERUS 22 (ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

«Τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην πόλη της Ελευσίνας», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ, με αφορμή «δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρουσία αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα τα αεροσκάφη αυτά συμμετέχουν μαζί με αντίστοιχα ελληνικά στη ΝΑΤΟική άσκηση “Stolen Cerberus”».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο λαός της Ελευσίνας, που δίκαια ανησυχεί, είναι ανάγκη να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που ασπάζονται την “ιερή αμυντική συμμαχία” του ΝΑΤΟ και μας εμπλέκουν μέχρι τα μπούνια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον λαό μας.

Ο λαός της Ελευσίνας να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και την αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών της περιοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να αξιοποιήσει τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη για να στείλει ηχηρό μήνυμα πανευρωπαϊκό, δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Απαιτούμε: Να σταματήσει η αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Καμιά αξιοποίηση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας για την ενίσχυση του Ζελένσκι και των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να επιστρέψει η φρεγάτα “Ύδρα” από την Ερυθρά Θάλασσα».

Δείτε ακόμα...