ΚΚΕ: Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποθέσεις υποκλοπών – παρακολουθήσεων

Υποκλοπές - Ακουστικά - Παρακολουθήσεις -

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, μετά και τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με την καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, και δημοσιογράφων, τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη για πιθανή παρακολούθηση του τηλεφώνου του από κακόβουλο λογισμικό και τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το αίτημα υπογράφει εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ο βουλευτής του Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής και απευθύνεται στον πρόεδρο της Επιτροπής, Θ. Μπούρα.

Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής: «Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθούν το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του δημοσιογράφου Αθανασίου Κουκάκη καθώς και οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη για μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο στο κινητό του τηλέφωνο που δημιουργεί ερωτήματα για πιθανή παρακολούθηση.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τα παραπάνω, πρέπει να κληθούν σε ακρόαση:

  • Ο διοικητής της ΕΥΠ, κ. Δεμίρης.
  • Η εισαγγελέας στην ΕΥΠ, κα Βλάχου, και
  • Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος.

Επίσης, για την υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ζητάμε να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE, και ειδικότερα τα παρακάτω αρμόδια στελέχη τους:

Από τον ΟΤΕ:

  • Μέγας Κωνσταντίνος (Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας)
  • Λεμονιάς Ευάγγελος (προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης Συστημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας Ομίλου ΟΤΕ)
  • Διαμαντόπουλος Γεώργιος (διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλ. Απάτης Ομίλου ΟΤΕ

Από τη VODAFONE: Πανάγος Κωνσταντίνος (υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Από τη WIND: Κρόγκος Πέτρος (διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Δικτύου)

Από την OTEGLOBE: Σύρμαλης Αναστάσιος (υπεύθυν

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...