ΚΝΕ: Κάλεσμα για ζωή, σκέψη, δράση χωρίς ναρκωτικά, με το κεφάλι ψηλά

Σύνταγμα, παρέμβαση της κνε για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Κάλεσμα για ζωή, σκέψη, δράση χωρίς ναρκωτικά, με το κεφάλι ψηλά απηύθυνε η ΚΝΕ μέσα από την παρέμβαση της το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη) η ΚΝΕ με την εκδήλωση αυτή, αλλά και μέσα από μια σειρά ακόμα πολύμορφες δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, καλεί τους νέους να να μην αποδεχτούν τα ναρκωτικά σαν φυσικό φαινόμενο, να δυναμώσει ο αγώνας κόντρα σε όσους καλούν τη νέα γενιά να παραιτηθεί από τα όνειρα της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, ενώ έγινε και πλατιά εξόρμηση με την ανακοίνωση της Οργάνωσης. Εκεί λειτουργούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα περιεκτική έκθεση με παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Αναδεικνύοντας πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε τα νομοσχέδια που έστρωναν τον δρόμο για νομιμοποίηση των ναρκωτικών, μελετά με επιστημονικό τρόπο το πολυπαραγοντικό αυτό κοινωνικό φαινόμενο, στηρίζει την μόνη αποτελεσματική στεγνή θεραπεία ενάντια σε πρακτικές που συντηρούν και διαιωνίζουν το πρόβλημα. Που είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους στα κέντρα απεξάρτησης και πρόληψης. Που παλεύει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.

Στα ταμπλό παρουσιαζόταν ένα χρονολόγιο με μια σειρά νομοθετικές πρωτοβουλίες των αστικών κυβερνήσεων από το 1992 έως σήμερα και θέσεις που έχουν εκφράσει στελέχη τους.

Παρουσιάζονται τέλος οι άξονες διεκδίκησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης, έρευνας, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης.

«Κόντρα στο ρεύμα, με το κεφάλι ψηλά! Σκέψου – δράσε – ζήσε χωρίς ναρκωτικά. Τώρα ΚΚΕ». Το κεντρικό σύνθημα της ΚΝΕ μπροστά στην Μέρα κατά των Ναρκωτικών αποτυπώθηκε στο γιγαντοπανό που ξεδίπλωσε η ΚΝΕ στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της χθεσινής πρωτοβουλίας.

Τον δικό τους χώρο στην εκδήλωση είχαν οι Σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Στροφή, Διάβαση, Παρέμβαση και Νόστος και το ΕΣΥΝ με υλικά και μέλη τους που συζητούσαν και ενημέρωναν τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Εκπρόσωποί τους απηύθυναν χαιρετισμό από το βήμα της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ στον χώρο με συνεχή συμμετοχή ιδιαίτερα από μαθητές, μια συμβολική κίνηση ανάδειξης της ιεράρχησης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού στις διεκδικήσεις της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Κωτσαντής και ο τερματοφύλακας, Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ηλεία.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία της Αφροδίτης Μπόμπολη:

Η σημερινή πρωτοβουλία της ΚΝΕ, μια πρωτοβουλία λίγες μέρες πριν τις εκλογές εδώ στο Σύνταγμα, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ιεραρχούν το ζήτημα των ναρκωτικών.

Δεν περιμένουμε, φυσικά, την Παγκόσμια Ημέρα για να προβάλλουμε τις θέσεις μας, αλλά καθημερινά με τη δράση μας, με την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος μας, με τις επεξεργασίες και τις κρυστάλλινες θέσεις μας, ορθώνουμε μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά – ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις. Κύρια, ενάντια στον ατομικό τρόπο φυγής από μια δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος.

Λέμε καθαρά ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και τα κόμματα του συστήματος συνολικά έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί γιγαντώνεται το φαινόμενο της τοξικομανίας και στη χώρα μας. Εχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αθωώνουν τα ναρκωτικά στις νεανικές συνειδήσεις μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Καλλιεργείται μια συνολική ναρκωκουλτούρα που στόχο έχει μια βολική για το σύστημα κουλτούρα ζωής, σκέψης, στάσης.

(…) Εξηγούμαστε και αφού είμαστε και σε προεκλογική περίοδο και ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ψάχνουν να βρουν τις διαφορές τους για να μας τις πούνε και σε μας, το ζήτημα «ναρκωτικά» είναι αποκαλυπτικό. Οχι για τις διαφορές… αλλά για την απόλυτη ταύτιση όλων τους.

Συγκεκριμένα:

Με ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, η πρόληψη, τα κέντρα πρόληψης, τα θεραπευτικά προγράμματα, τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης συνεχώς υποβαθμίζονται, υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται. Είναι χαρακτηριστικό πως μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου μόνο κατά 4% δηλώνουν σε πρόσφατη έρευνα πως παρακολούθησαν οποιοδήποτε πρόγραμμα ενημέρωσης ή πρόληψης…. (που φυσικά δεν είναι αυτό η ουσιαστική πρόληψη, αλλά ούτε αυτό!)

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί νόμους και διευκολύνσεις για απελευθέρωση της παραγωγής, εξαγωγής και διάθεσης προϊόντων «φαρμακευτικής» κάνναβης και για την προσέλκυση αντίστοιχων επενδύσεων. Η ματιά είναι στην επόμενη μέρα… στο χοντρό παραδάκι: στην λεγόμενη ψυχαγωγική κάνναβη…

Ξέρετε, υπάρχει μια σκοπιμότητα σε όλη αυτή τη συζήτηση για όλες τις ιδιότητες της κάνναβης. Μάλλον, δεν είναι τυχαίο, ούτε αμελητέο, ότι στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 τα κέρδη από την κάνναβη θα αγγίξουν τα 115 δισ. ευρώ, καθιστώντας την πιο κερδοφόρα αγορά παγκοσμίως. Και οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες της ΕΕ περνάνε μία μία τις πίστες για την πλήρη απελευθέρωση της και την διευκόλυνση τεράστιας μπίζνας από αυτό το νέο προϊόν και την κερδοφορία του…

… Ας αφήσουν όσα λένε πως το κάνουν για την υγεία του λαού. Οι ίδιοι είναι που κάνουν δηλώσεις για τους ασθενείς με καρκίνο σε τελικό στάδιο πως είναι κόστος. Οι ίδιοι είναι που αφήνουν γυναίκες να πεθαίνουν επειδή δεν έφτασε ποτέ το ανύπαρκτο ασθενοφόρο. Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία της χώρας μας κλείνουν τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας και έτσι μένουν ακάλυπτοι οι ασθενείς με χρόνιο πόνο και χωρίς παρηγορητική φροντίδα οι ασθενείς με τελικού σταδίου καρκίνο…

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Σακελαροπούλου μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εγκαινίασαν πέρσι τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήση στην Αθήνα, εδώ λίγο παρακάτω. Παρεμπιπτόντως ήταν νόμος που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρόλαβε και αυτά τα εγκαίνια η ΝΔ… . Εκαναν λόγο σε αυτά τα εγκαίνια για χώρους ασφαλής χρήσης ναρκωτικών. Ο Μπακογιάννης για παράδειγμα για να ενισχύσει την πολιτική της Κυβέρνησης ετοιμάζεται να λειτουργήσει 5 κινητούς Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης – 5 βανάκια που θα γυρνάνε στις γειτονιές της Αθήνας και θα μπορούν οι χρήστες να κάνουν χρήση. Δεν τους ενδιαφέρει να μπει ο χρήστης σε πρόγραμμα – τους ενδιαφέρει ο χρήστης να μην είναι ορατός στην τουριστική μόστρα της Αθήνας, τους ενδιαφέρει πως δε θα χαλάει τη βιτρίνα του τουριστικού κεφαλαίου.

Η ουσία βρίσκεται στο πως αντιμετωπίζει τελικά το σύστημα τον άνθρωπο. Ποιον θεωρεί λειτουργικό και με ποια κριτήρια. Θεωρείται «λειτουργικότητα» ότι ο σύγχρονος άνθρωπος τον 21ο αιώνα μπορεί απλά να επιτελεί μια συγκεκριμένη εργασία στα όρια της κανονικότητας αυτού του συστήματος. Παθητικός, που απλά «δεν δημιουργεί πρόβλημα» στην «ομαλή λειτουργία» της σκληρής και άδικης καπιταλιστικής κοινωνίας, εγκλωβισμένος στα δεσμά των προβλημάτων του και στην ατομική του εσωστρέφεια. Τόσο αντιδραστικό που ακόμα και η ίδια του η υγεία να μετριέται στο αν απλά μπορεί να …πηγαίνει στη δουλειά του. Ετσι αντιμετωπίζει αυτό το βάρβαρο απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός τον άνθρωπο.

Τελικά, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος «ναρκώνουν» τη σκέψη μιας γενιάς που έχει χιλιάδες λόγους να αγωνιστεί για όσα της κλέβουν! Τα ναρκωτικά είναι «όπλο» του σάπιου κόσμου τους Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη και την ψυχή μας, να βάζουν στο περιθώριο ένα κομμάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές μας, τον τρόπο που ζούμε, διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε. Είναι ένας ακόμα τρόπος ενσωμάτωσης για να μας έχουν του χεριού τους και στα αδιέξοδα που μας κατακλύζουν, στη βαρβαρότητα ενός κόσμου με πνιγμένα παιδιά και μανάδες, ξεριζωμένους στο Αιγαίο, στη βαρβαρότητα ενός κόσμου με άγχη και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, η μόνη επιλογή – δήθεν ελεύθερη- να είναι η φυγή.

Ομως, εμείς στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ λέμε κάτι ριζικά διαφορετικό: Πως στο σύστημα που ασφυκτιούμε έχουμε επιλογή: ΟΧΙ στα Ναρκωτικά – ΝΑΙ στον αγώνα για Ζωή!

Μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας όρους για αυτά που θέλουμε να ζήσουμε, να ονειρευτούμε, να δημιουργήσουμε στο 100%! Δεν «φτιαχνόμαστε» στους δικούς τους!

Για αυτό και είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με την ναρκωκουλτούρα, με την ανοχή και αποδοχή της ναρκωχρησίας, την προσπάθεια να δοθεί άλλοθι σε κάθε μορφή εξάρτησης!

Είμαστε οι μόνοι, γιατί μόνο εμείς «τοποθετούμε» τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της πάλης μας να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης. Που στο δίλημμα «κέρδη ή ανθρώπινη ζωή» απαντάμε ΖΩΗ.

Η θέση που παίρνει ο καθένας για τα ναρκωτικά σχετίζεται με το που τοποθετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους. Και εμείς θέλουμε τον άνθρωπο, τη νεολαία με ψηλά το κεφάλι, με καθαρή συνείδηση για να κατανοεί τη ζωή, την κοινωνικό πραγματικότητα και να παλεύει, να αγωνίζεται για να τη φέρει στα δικά της μέτρα, στις δικές της ανάγκες. Δε θέλουμε τη νέα γενιά με σκυμμένο το κεφάλι και στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

Θέλουμε τον άνθρωπο πρωταγωνιστή της ζωής του, με γνώση και κριτήριο να επιλέγει, να αμφισβητήσει, να αναζητά την αλήθεια, να δρα, να δημιουργεί!

Αυτή είναι η πραγματική ελευθερία. Οταν είμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας και όχι στο περιθώριο.

Πραγματικά προοδευτικό είναι να μπορείς να σηκώνεις κεφάλι, να παρεμβαίνεις και να καθορίζεις εσύ τη ζωή σου, με γνώση των απαιτήσεών της. Είναι η πάλη για να ανοίγεις νέους δρόμους για σένα και τους γύρω σου, με το μυαλό σου καθαρό, να σχεδιάζει και να ονειρεύεται το μέλλον. Για να μπορείς να ξεκλειδώνεις τις πραγματική «ουσία» στη ζωή που σου φέρνει τη χαρά, την αισιοδοξία, στιγμές πραγματικής χαλάρωσης, αλλά και τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που μέσα στη ζωή είναι.

Η μαχητική στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, η συνεπής πάλη που διεξάγει όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αναπαράγουν τη χρήση, που διαλύουν την πρόληψη και την απεξάρτηση να γίνουν κριτήριο ψήφου και στις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα και τις αιτίες που μας σπρώχνουν σε μια ψέυτικη «φυγή». #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ για τη ζωή μας στο 100%!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...