ΚΝΕ: Καταγγέλλει την παρουσία ένοπλων ανδρών του Λιμενικού στην ΑΕΝ Ασπροπύργου

ΑΕΝ Ασπροπύργου
Φώτο Αρχείου / ΑΕΝ Ασπροπύργου / Πηγή: Eurokinissi

Την παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος, «οι οποίοι οπλοφορούν μέσα στο χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, κάνοντας μάλιστα θερμομέτρηση στην πύλη της σχολής ένοπλοι, προκαλώντας την αγανάκτηση των σπουδαστών», καταγγέλλει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

Προσθέτει ακόμα ότι «έφτασαν αυτή τη φορά στο σημείο να επιχειρήσουν την απαγόρευση της διάδοσης των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” από μέλη και φίλους της ΚΝΕ».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη στρατιωτικοποίηση που επιβάλλει στην ΑΕΝ, οδηγώντας σε τέτοιου είδους προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες που στόχο έχουν με τον “τσαμπουκά” στους σπουδαστές να κρύψουν τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει στις Ακαδημίες:

– Σε λιγότερο από έναν μήνα πρέπει να λειτουργήσει η σχολή και δεν έχει ενημερωθεί κανένας σπουδαστής για τον τρόπο λειτουργίας της σχολής, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους νέους από την επαρχία.

– Κάθε χρόνο οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό οδηγούν τη σχολή στο να υπολειτουργεί για μεγάλο διάστημα, αφού το 80% των καθηγητών είναι ωρομίσθιοι.

– Δεν έχει ανακαινισθεί, ούτε επισκευαστεί καμία αίθουσα και εργαστήριο ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω του νέου κορονοϊού.

Η ουσιαστική απουσία μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση των αναγκών στη σχολή και τη ζωή των σπουδαστών οδηγούν 1 στους 2 σπουδαστές στο να μην ολοκληρώνουν τις σπουδές τους κάθε χρόνο!

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν -καθ’ υπόδειξη των εφοπλιστών- να βάλουν εμπόδιο στην ελεύθερη συζήτηση των σπουδαστών, στην πολιτική δράση, στη συλλογική οργάνωση και τη διεκδίκηση των σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στη δουλειά με δικαιώματα. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε ενωμένοι οι σπουδαστές από εργατικές – λαϊκές οικογένειες να μπουν στον αγώνα για τη ζωή που τους αξίζει.

Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” “Σοσιαλισμός για να μπορέσουμε να ανασάνουμε, για να νικήσει η ζωή”, η μεγάλη συμμετοχή των νέων και από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και φέτος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες ενέργειες».

Δείτε ακόμα...