ΚΝΕ- Το «καλάθι» του φοιτητή και της φοιτήτριας: Πτυχία-καπαμά και δίδακτρα-φωτιά!

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Πηγή: Eurokinissi

«Μετά το καλάθι του νοικοκυριού με τις εκπτώσεις-κοροϊδία, ήρθε το “καλάθι” των μεταπτυχιακών με δίδακτρα-φωτιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα:

«Αυτά προβλέπει ο νόμος-πλαίσιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας καταργεί έμμεσα τα δωρεάν μεταπτυχιακά, αφού προβλέπει την αυτοχρηματοδότησή τους και εκτοξεύει το ύψος των διδάκτρων. Σε συνδυασμό με τη διαχρονική απαξίωση των προπτυχιακών σπουδών και τα πτυχία-καπαμά που δεν εξασφαλίζουν την άσκηση του επαγγέλματος, χιλιάδες απόφοιτοι αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των αποφοίτων “καθηγητικών” σχολών, με το “προσοντολόγιο”, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία, που ψήφισε η ΝΔ. Αυτό που απομένει είναι να ανακοινωθεί το “παιδεία-pass” και να ξεκινήσει η κ. Κεραμέως τις επισκέψεις στα ράφια των Πανεπιστημίων-σούπερ μάρκετ, για να ελέγξει τις τιμές των εκπαιδευτικών προϊόντων!

Φτάνει πια η κοροϊδία! Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες! Με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούν να καταργηθούν τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά και η απόσπαση γνώσεων από τις προπτυχιακές σπουδές, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων, που μετέτρεψαν την παιδεία σε εμπόρευμα, και ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους θα ακυρώσουν και αυτή την απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στην πράξη».

Δείτε ακόμα...