ΚΝΕ: Το ντοκιμαντέρ για την Παρισινή Κομμούνα στις 9 το βράδυ βγαίνει στον «αέρα» (TRAILER)

72 μέρες - ΚΝΕ - Παρισινή Κομμούνα
72 μέρες

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, παραμονή της έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Αθήνα, θα βγει στον «αέρα» το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα. Η προβολή του θα γίνει στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την Παρισινή Κομμούνα, η Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στους κομμουνάρους του Παρισιού, στην πρώτη προσπάθεια στην ιστορία της ανθρωπότητας η εξουσία να περάσει στα χέρια του προλεταριάτου, προσφέροντας πολύτιμα διδάγματα για την επόμενη, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και για την επαναστατική πάλη σήμερα.

Γιατί όμως κάποιος να μάθει για κάτι που έγινε 150 χρόνια πριν; Ο Ένγκελς έχει δώσει τη δική του απάντηση: «Ε, λοιπόν, κύριοι, θέλετε να μάθετε τι λογής είναι αυτή δικτατορία του προλεταριάτου; Κοιτάχτε την Παρισινή Κομμούνα»

Παρουσιάζει ο Μάνθος Ψυρράκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Συμμετέχουν οι:

  • Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Έλενα Μποτζιολή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ – color grading: Σέργιος Κολισικάς. Animation – motion graphics: Ευτυχία Κονδύλη. Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Ανδρονιάδης. Κάμερα: Σέργιος Κολισικάς, Γιάννης Μαρούδας. Ηχογράφηση – σπικάζ: Σωτήρης Γκέκας. Μίξη ήχου: Παύλος Χαρμπαλής

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...