ΚΟΕ: «Επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Συγχρονισμένη Κολύμβηση
Φώτο αρχείου / πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη εξάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η επανεκκίνηση των αθλημάτων της ΚΟΕ, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της τελευταίας, η οποία διεξήχθη την Τρίτη (14/4).

Στην εν λόγω ανακοίνωση επισημάνθηκε ο στόχος της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, με τροποποίηση των αγωνιστικών προγραμμάτων και σύντμηση των ημερομηνιών. Ενώ, εκφράστηκε και η ανησυχία για την προετοιμασία των αθλητών/τριών, οι οποίοι είτε έχουν προκριθεί, είτε προσπαθούν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Με ζητήματα που άπτονται της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας των αθλημάτων της ΚΟΕ, ασχολήθηκε σήμερα (14/4) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ που συνεδρίασε σχετικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, συνεκτιμώντας τις εισηγήσεις του ιατρικού επιτελείου της Ομοσπονδίας και τα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα, με την πανδημία του κορονοϊού COVID – 19, κατέληξε στην διαπίστωση ότι αναλόγως με την εξέλιξη των πραγμάτων, τις αποφάσεις της πολιτείας, τις ανακοινώσεις της επιστημονικής κοινότητας και του χρόνου επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα δρομολογηθεί και η επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα αθλήματα της ΚΟΕ.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι, τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν, με τροποποίηση των αγωνιστικών προγραμμάτων και σύντμηση των ημερομηνιών, ώστε η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2020-21) να είναι απαλλαγμένη από αγωνιστικές εκκρεμότητες.

Προβληματισμός αναπτύχθηκε επίσης για την προετοιμασία των αθλητών/τριών των Εθνικών ομάδων, που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και εκείνων που βρίσκονται σε διαδικασία προολυμπιακών προκρίσεων.

Σημειώνεται πως, η ΚΟΕ, με απόφαση της στις 22 Μαρτίου, έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική και προπονητική δραστηριότητα έως τις 15 Ιουνίου 2020.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ».

Στιγμιότυπα από τα αθλήματα της ΚΟΕ του 2019-2020 ως τη διακοπή τους:

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...