Κοινά γυμνάσια για Ρωσία – Κίνα και Ν. Αφρική: Θα συμμετέχει το «Admiral Gorshkov» με τους υπερηχητικούς πυραύλους «Zircon»

Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου «zikron» από τη φρεγάτα «Admiral Gorshkov»

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, το οποίο φέρει τους υπερηχητικούς πυραύλους νέας γενιάς«Zircon», θα συμμετάσχει τον Φλεβάρη σε κοινά γυμνάσια με πολεμικά πλοία της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο «Admiral Gorshkov», πριν συμμετάσχει στα κοινά γυμνάσια, θα διασχίσει τη Μεσόγειο, προκειμένου να «δέσει» στη ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας για να ανεφοδιαστεί. Το πλοίο θα μπει στη Μεσόγειο, προερχόμενο από τη θάλασσα της Νορβηγίας, όπου εκτόξευσε έναν πύραυλο «Zircon».

Την περασμένη Πέμπτη, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Αφρικής ανέφεραν πως τα γυμνάσια, τα οποία θα διεξαχθούν από τη 17η ως την 27η Φλεβάρη, κοντά στο λιμάνι Ντέρμπαν και στον Κόλπο Ρίτσαρντς, έχουν σκοπό να «ενισχυθούν οι ήδη ακμάζουσες σχέσεις ανάμεσα στη Νότια Αφρική, τη Ρωσία και την Κίνα».

Πρόκειται για τη δεύτερη κοινή ναυτική άσκηση των τριών χωρών στα ύδατα της Νότιας Αφρικής, έπειτα από αυτή που διεξήχθη το 2019, διευκρίνισε ο νοτιοαφρικανικός στρατός.

Τη Νότια Αφρική επισκέπτεται ο Ρώσος Υπ. Εξ, Σ. Λαβρόφ

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται σήμερα τη Νότια Αφρική για συνομιλίες με την νοτιοαφρικανή ομόλογό του Ναλέντι Παντόρ στην πρωτεύουσα Πρετόρια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», TASS

Δείτε ακόμα...