Κοινή δήλωση Πούτιν, Τραμπ και Μακρόν: Ζητούν άμεση παύση εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Την άμεση παύση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και την έναρξη διαπραγματεύσεων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι Πρόεδροι της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Οι τρεις χώρες είναι οι συμπροεδρεύουσες χώρας της λεγόμενης «Ομάδας Μινσκ» του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που στήθηκε το 1994, μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ με χιλιάδες θύματα.

Στην δήλωσή τους αναφέρουν:

«Εμείς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, που εκπροσωπούμε τις συμπροεδρεύουσες χώρες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών

Ζητούμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των εν λόγω στρατιωτικών δυνάμεων.

Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη και χωρίς προϋποθέσεις, υπό την αιγίδα των χωρών της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ».

Δείτε ακόμα...