Κοινοβούλιο Λιβύης: Θα ζητήσουμε τη στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου

Αγκίλα Σαλέχ - Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ανατολικής Λιβύης, Αγκίλα Σαλέχ, προανήγγειλε την υποβολή επίσημου αιτήματος στην Αίγυπτο για παρέμβαση στη Λιβύη, εφόσον οι δυνάμεις της GNA καταλάβουν την πόλη Σύρτη.

«Ο λιβυκός λαός θα ζητήσει επίσημα από την Αίγυπτο να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Λιβύης και της Αιγύπτου» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θα αποτελεί νόμιμη αυτοάμυνα, εφόσον οι τρομοκρατικές οργανώσεις περάσουν την “κόκκινη γραμμή”, για την οποία έχει μιλήσει ο πρόεδρος (σ.σ. της Αιγύπτου) αλ Σίσι. Θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την πόλη Σύρτη ή την Τζούφρα, και να κινηθούν παραπέρα».

Νωρίτερα αυτό τον καιρό, ο πρόεδρος Σίσι υποστήριξε ότι η Αίγυπτος έχει νόμιμο δικαίωμα παρέμβασης στη Λιβύη, ενώ κάλεσε τον στρατό της Αιγύπτου να ετοιμαστεί για μάχη στο εξωτερικό, εάν κριθεί αναγκαίο. Σημείωσε, ακόμη, ότι το Κάιρο είναι έτοιμο να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στους Λίβυους, εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντάς τους.

Το Κοινοβούλιο της ανατολικής Λιβύης, που στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, χαιρέτισε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, κύρια αιτία λιβυκών προβλημάτων τη ξένη παρέμβαση χωρών, όπως της Τουρκίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...