Κολομβία: Τουλάχιστον 70 συνελήφθησαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Απεργιακή διαδήλωση στη Μπογκοτά, Κολομβία
Φώτο Αρχείου / Απεργιακή διαδήλωση στη Μπογκοτά, Κολομβία / Πηγή: TWITTER

Τουλάχιστον 70 άτομα συνελήφθησαν στον τελευταίο γύρο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κολομβία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου οι Κολομβιανοί πάλι βγήκαν στο δρόμο σε διαδηλώσεις που ξεκίνησαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο, σε αντίθεση με την από τότε εγκαταλειμμένη φορολογική αύξηση. Οι διαμαρτυρίες έχουν μετατοπιστεί σε ένα ευρύτερο κίνημα κατά της δεξιάς διοίκησης του Προέδρου Ιβάν Ντουίκ.

Η διαδήλωση της Τρίτης κατά της εισαγωγής της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο μιας νέας, πιο ήπιας φορολογικής πρότασης σηματοδότησε το τέλος μιας εβδομάδας παύσης στις διαδηλώσεις, η οποία προκάλεσε καταστολές ασφαλείας που λένε οι παρατηρητές ότι έχουν αφήσει τουλάχιστον 60 ανθρώπους νεκρούς.

Η κυβέρνηση υπολογίζει τον αριθμό των νεκρών στο ένα τρίτο περίπου και τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν ανεξάρτητη έρευνα για τις δολοφονίες.

Οι αρχές δήλωσαν ότι 50 άτομα – 24 άμαχοι και 26 πράκτορες – τραυματίστηκαν στις πόλεις Μπογκοτά, Μεντεγίν και Κάλι εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ ταραχών και αστυνομικών.

Ενώ η κυβέρνηση είπε ότι ο πιο πρόσφατος γύρος διαμαρτυριών ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικός, αξιωματούχοι κατηγόρησαν επανειλημμένα ένοπλες ομάδες να διεισδύσουν στις διαδηλώσεις.

Αυτοί που συνελήφθησαν την Τρίτη αντιμετώπισαν κατηγορίες όπως μπλοκάρισμα δημόσιων δρόμων, ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία, ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων ή ουσιών και κατοχή πυροβόλου όπλου.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...