Κόλπος Άντεν: Οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας

Το Αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Preble (DDG 88), κατά την εκτόξευση πυραύλου Tomahawk
Φώτο Αρχείου / Το Αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Preble (DDG 88), κατά την εκτόξευση πυραύλου Tomahawk

Οι Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν χθες Τετάρτη βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας στον Κόλπο του Άντεν, χωρίς να πλήξουν κάποιο πλοίο, ούτε να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα το CENTCOM, το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης στον Κόλπο του Άντεν. Ο πύραυλος δεν έπληξε κανένα πλοίο και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές», ανέφερε η CENTCOM μέσω X (του πρώην Twitter).

Κατόπιν, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «κατέστρεψαν τέσσερα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος» των Χούθι, πρόσθεσε.

Παρότι οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) έχουν αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή για να «προστατεύσουν» την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» και παρά τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς στην Υεμένη από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, οι Χούθι όχι μόνο δεν σταματούν τις επιθέσεις, αλλά διαμηνύουν πως θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...