Κόλπος του Ομάν: Είχε δικαστική απόφαση για την κατάσχεση του τάνκερ λέει το Ιράν

ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ - ΤΑΝΚΕΡ - «Richmond Voyager»

Δικαστική απόφαση για την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου «Richmond Voyager» επικαλείται το Ιράν για την απόπειρα να καταλάβει ελληνόκτητο τάνκερ. 

«Το “Richmond Voyager”, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Μπαχάμες, συγκρούστηκε με ιρανικό σκάφος και το ιρανικό ναυτικό είχε δικαστική απόφαση να το κατασχέσει, δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRINN το Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης της επαρχίας Hormozgan του Ιράν», μεταδίδει σήμερα το «Reuters».

Το Ιράν αναφέρει ότι από τη σύγκρουση του «Richmond Voyager» με ένα ιρανικό πλοίο που μετέφερε επτά μέλη του πληρώματος είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα και να προκληθούν πλημμύρες στο πλοίο, ενώ το δεξαμενόπλοιο δεν σταμάτησε μετά το συμβάν.

Ο ιδιοκτήτης του ιρανικού πλοίου ζήτησε στη συνέχεια να κατασχεθεί το τάνκερ, ανέφερε το IRINN.

Σύμφωνα με το «Reuters», η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου «Chevron» (CVX.N), η οποία διαχειρίζεται το «Richmond Voyager», δήλωσε ότι το πλήρωμά της ήταν ασφαλές και το πλοίο λειτουργούσε κανονικά. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε νωρίτερα απαντήσει σε περιστατικό που αφορούσε το πετρελαιοφόρο «TRF Moss» με σημαία των Νήσων Μάρσαλ στην ίδια περιοχή.

Δείτε ακόμα...