«Κομβικό ζήτημα η απουσία της άμεσης κρατικής παρέμβασης στην προστασία των παιδιών»

Το κομβικό ζήτημα της απουσίας της άμεσης κρατικής παρέμβασης στην προστασία των παιδιών, ανέδειξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, σε τηλεοπτική συζήτηση στο ERT News το βράδυ της Παρασκευής, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι τα φαινόμενα αυτά σχετίζονται άμεσα με την εκτεταμένη φτώχεια και την εξαθλίωση όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, ενώ υπογράμμισε επίσης την μετατόπιση του ρόλου του κράτους, από το να παρέχει προστασία σε αυτά τα παιδιά στο να μεταφέρει τη ευθύνη σε ιδιωτικούς φορείς.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μεγάλα κόστη του ηλεκτρικού ρεύματος που φορτώνοντα στα λαϊκά νοικοκυριά, σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν, επισημαίνοντας ότι η απελευθέρωση της Ενέργειας διαμόρφωσε ένα πανάκριβο μίγμα. Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις των αστικών κομμάτων είναι αποσπασματικού χαρακτήρα και πως αν δεν υπάρξει σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις.

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι είναι «στάχτη στα μάτια» οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όταν στις 25 Μαρτίου του 2021, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον κανονισμός για την πώληση και διακίνηση κατασκοπευτικού υλικού, και ενώ τα τρία κόμματα ψήφισαν στη Βουλή ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που επιτρέπει συλλογή και εμπορία προσωπικών δεδομένων στο όνομα της πρόληψης κινδύνων για δημόσια ασφάλεια.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο λαός με την πάλη του, μπορεί και πρέπει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Δείτε ακόμα...