Κόντρα στις αντιξοότητες

ΚΚΕ ΔΙΠΛΑ

Χαιρετίζουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία, καθώς και τους εργάτες της βιομηχανίας, σούπερ μάρκετ και άλλων κλάδων που δουλεύουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και έχουν να αντιμετωπίσουν και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Δίνουμε επίσης χαιρετισμό στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους που εκτελούν υπηρεσία κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.  

Δημιούργησε επίσης η εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού, νέα πρωτόγνωρα δεδομένα σε ανθρώπους με αγωνιστική διάθεση, με ανησυχίες και σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης.

Πιθανόν να είμαστε ακόμη στην αρχή μιας δύσκολης πορείας.

Για όλους εμάς που έχουμε τρόπο ζωής τη δράση, την καθημερινή επαφή με τις μάζες, πλάι στα προβλήματα των εργαζόμενων, τη μαζική και οργανωμένη παρέμβαση για κάθε κοινωνικό πρόβλημα, σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν μας ταιριάζει.

Δεν μπορεί όμως να γίνει και διαφορετικά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε Ιταλία. Όχι ότι συμφωνούμε με την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι όλα αυτά που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι ατομική υπόθεση του καθένα.

Για μας τα νέα δεδομένα αποτελούν μια ακόμη πρόκληση, που δεν πρέπει να περάσει χωρίς να την αξιοποιήσουμε προς όφελος του καθένα και της καθεμιάς, για το συλλογικό καλό.

Ο χρόνος παραμονής μας στο σπίτι είναι ευκαιρία, να ανοίξουμε «παράθυρα», που η καθημερινή δράση και ο περιορισμένος χρόνος δημιουργούσαν δυσκολίες.

Είναι μια καλή αφορμή για να δούμε και να συζητήσουμε ταινίες με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.

Οι ταινίες του Σοβιετικού κινηματογράφου, από την Αντιφασιστική νίκη αποτελούν ανεξάντλητη πηγή συζητήσεων για το μεγαλείο του σοσιαλισμού.

Οι νέες γενιές είναι ευκαιρία να γνωρίσουν και μέσα από τις ταινίες τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού.

Το διάβασμα ενός ποιήματος, ενός λογοτεχνικού κειμένου, τα άλμπουμ για την ιστορία, την τέχνη, οδοιπορικά σε ιστορικούς τόπους, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα συζητήσεων και σχολιασμών ανάμεσά μας.

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν σίγουρα συλλογές από δίσκους ή cd ή ακόμα και βίντεο με μουσικές, τραγούδια και ταινίες, που αντέχουν στο χρόνο, μας δημιουργούν και μας γεμίζουν με αισιοδοξία.

Αυτά όμως που αποτελούν ανεξάντλητη πηγή δύναμης και δείχνουν ότι και στις δύσκολες συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται, δεν το βάζουν κάτω, ακόμα και κόντρα στις δυσκολίες και την επικινδυνότητα της κατάστασης είναι τα πανό και οι κινητοποιήσεις των γιατρών που μάχονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Τα πανό των εργατικών κέντρων στη Σάμο, στο Λαύριο, στη Ζάκυνθο με αιτήματα σχετικά με την άσχημη κατάσταση των νοσοκομείων της περιοχής τους, με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την πανδημία.

Είναι οι αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που εκπέμπουν αισιοδοξία και αγωνιστική διάθεση, για τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού, που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, ενάντια στις απολύσεις και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Είναι η καθημερινή μελέτη του Ριζοσπάστη, με τις εξελίξεις στη χώρα μας και τον κόσμο. 

Είμαστε παρόντες συλλογικά και δυναμικά δεν σταματάμε, αντιστεκόμαστε. Πρέπει να βγούμε νικητές από τη δύσκολη κατάσταση, με γεμάτες τις μπαταρίες μας, για δυνάμωμα του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 

Ανδρόπουλος Λάζαρος
Μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...