Κορονοϊός: 43 θάνατοι την εβδομάδα 17 – 23 Απριλίου

Δωρεάν RAPID TEST ανίχνευσης του νέου κορονοϊού από κινητό συνεργείο του ΕΟΔY
Φώτο Αρχείου / Δωρεάν RAPID TEST ανίχνευσης του νέου κορονοϊού απο κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ / EUROKINISSI

Στους 43 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, η οποία αφορά την εβδομάδα από 17 με 23 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρουσιάστηκε αύξηση στη θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις εξαιτίας του ιού. Αντίθετα μείωση καταγράφηκε στη θετικότητα στις γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου) σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 43 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 60-97 έτη). Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για Covid-19 ήταν 813. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 64.

Επίσης την εβδομάδα από 17 με 23 Απρίλη, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τέσσερις  περιοχές , πτωτικές τάσεις σε τρεις και σταθεροποιητικές τάσεις σε τρεις από τις 10 περιοχές που ελέγχει το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων.

Ειδικότερα:
– Αυξητικές τάσεις καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη (39%), Χανιά (14%), Ξάνθη (16%) και Βόλο(27%).
– Πτωτικές τάσεις σε Πάτρα (80%), Ιωάννινα (11%) και Ηράκλειο (13%).
– Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε Λάρισα (-2%), Θεσσαλονίκη (+2%) και Αττική (+6%).

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση, ενώ καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, άνδρα ηλικίας 58 ετών. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 67 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 26 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Πρόκειται για 17 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 74 έτη). Σε ότι αφορά τα δείγματα, καταγράφηκαν 353 θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 286 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 67 ήταν στελέχη τύπου Β.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...