Κορονοϊός: 50 οι νεκροί από την τελευταία εβδομάδα

Rapid test για κορονοϊό από στέλεχος του ΕΟΔΥ
EUROKINISSI

Στους 50 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, για την εβδομάδα από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μείωση καταγράφηκε στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω του ιού, στη θετικότητα και στις διασωληνώσεις.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 50 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 82 έτη (εύρος 59 – 98 έτη) ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 793. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι 21, ενώ συνολικά είναι 43.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε πέντε από τις εννέα που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτική τάση σε δύο και σταθεροποιητική τάση σε 2 περιοχές.

Συγκεκριμένα:
Αυξητική τάση καταγράφηκε σε Λάρισα (32%), Χανιά (96%), Αλεξανδρούπολη (13%), Ξάνθη (27%) και Βόλο (26%).
Πτωτική τάση σε Ιωάννινα (11%) και Θεσσαλονίκη (15%).
Σταθεροποιητική τάση παρατηρήθηκε σε Ηράκλειο (-1%) και Αττική (-6%).

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως από την ανάλυση των δειγμάτων της εβδομάδας από 23 έως 29 Οκτώβρη, η νέα παραλλαγή «Eris» (EG.5.1) κατείχε το 20%, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 140 κρούσματα της υποπαραλλαγής της «Όμικρον» Pirola (BA.2.86) στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει κάτω του 10%» ενώ δεν καταγράφηκε ούτε νέος θάνατος ούτε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...