Κορονοϊός: 90.000 κρούσματα – με 3.115 θανάτους -σε όλον τον πλανήτη

κορονοϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί ότι οι υγειονομικοί φορείς κινούνται πλέον σε «αχαρτογράφητη περιοχή».  Όσο ο ιός εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα με τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ιαπωνία και την Ιταλία να αντιμετωπίζουν πλέον οξύτερα το πρόβλημα, στην Κίνα η κατάσταση μοιάζει σχεδόν να εξομαλύνεται.
Αν και ο ΠΟΥ έχει αποφύγει να χαρακτηρίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού ως «πανδημία», δεν αποκλείει την πιθανότητα αυτό να γίνει στο κοντινό μέλλον.
Παράλληλα, ο ιός έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης να προειδοποιεί την Δευτέρα, ότι ο κορωνοϊός έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία περισσότερο και από την οικονομική κρίση του 2009.

Κίνα

Μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου που είχε κατασκευαστεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, η χώρα ανακοίνωσε ότι συνολικά μόλις 125 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 21η Ιανουαρίου.

Νότια Κορέα

600 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού και τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα,  ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί φτάνει τους 4.812. Ενώ ήδη υπάρχουν 28 νεκροί, όπως γνωστοποίησαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού στο «κόκκινο», το υψηλότερο της κλίμακας στη χώρα όπου επικρατεί κλίμα φόβου και οργής έναντι μιας χριστιανικής αίρεσης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.

Βερολίνο

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με τον κορωνοϊό ανέρχονται σε τρεις. Παράλληλα, δεκάδες άτομα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί τους.
Μέχρι στιγμής στην Γερμανία έχουν διαπιστωθεί 180 κρούσματα (92 στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 35 στο Μόναχο – εκ των οποίων 14 έχουν αποθεραπευθεί και λάβει εξιτήριο – 26 στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, 11 στην Έσση, 3 στο Βερολίνο, 2 στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και από ένα στο Βρανδεμβούργο, στην Βρέμη, στην Κάτω Σαξονία, στην Σαξονία και στην Θουριγγία).

Καναδάς

Ως το βράδυ της Δευτέρας, οι καναδικές υγειονομικές αρχές καταμετρούσαν 27 κρούσματα του κοροναϊού. Οι υγειονομικές αρχές ζήτησαν χθες Δευτέρα από ταξιδιώτες προερχόμενους από το Ιράν, να τίθενται εθελοντικά σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες, ακόμη κι αν δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.
Ενώ η κυβέρνηση συνέστησε στους υπηκόους της χώρας, να αποφεύγουν τα ταξίδια, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητα, τόσο στο Ιράν, όσο και στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που πλήττονται από την επιδημία.

Ιραν

Ο επίσημος απολογισμός να κάνει λόγο για 66 νεκρούς και 1.501 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2. Το Ιράν φαίνεται να είναι μια από τις χώρες που έχουν χτυπηθεί πιο βαριά από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί η ασθένεια COVID-19.

Πηγή: ΑΡ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...