Κορονοϊός: Ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα Λύκεια

Ενημέρωση από τη Νίκη Κεραμέως και το Βασίλη Κικίλια
Φωτό αρχείου: Ενημέρωση από τη Νίκη Κεραμέως και το Βασίλη Κικίλια / Πηγή: Eurokinissi

Σε επίσημες δηλώσεις προέβησαν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την εκπαίδευση και την πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη δια ζώσης εκπαίδευση για τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι αισιοδοξούμε πως σύντομα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ είπε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να ανησυχεί, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παρουσιάζουν αύξηση.

Πάνω από ένα χρόνο πανδημίας και η πολιτική της Κυβέρνησης παραμένει ίδια. Ακόμα και το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί ατομική ευθύνη των μαθητών και των εκπαιδευτικών και βέβαια χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει ήδη δύο φορές στο κλείσιμο των σχολείων όπως είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας κ.α.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...