Κορονοϊός: Αντιδρούν οι Γερμανοί στα 20.000 τεστ για ποδοσφαιριστές της Bundesliga

Τις αντιδράσεις της γερμανικής κοινωνίας, αλλά και των επιστημόνων, έχουν προκαλέσει τα 20.000 τεστ κορονοϊού, τα οποία θα πρέπει να γίνουν σε όλα τα μέλη των 18 ομάδων της Bundesliga, προκειμένου αυτή να επανεκκινήσει.

«Θα μπορούσαμε να παίξουμε πάλι το φθινόπωρο, όταν θα έχουμε αρκετά τεστ και κανείς δεν θα αισθάνεται ότι του στερείται τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο γιατρός, Καρλ Λάουτερμπαχ.

Η Bundesliga είναι από τα πρωταθλήματα, τα οποία σχεδιάζουν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επιστροφή τους στη δράση, εφόσον τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα και οι 18 ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή, έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις προπονήσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι ιθύνοντες της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος επιθυμούν η επανέναρξη να λάβει χώρα μέχρι τα μέσα Μαΐου (πιθανώς στις 9/5), εφόσον είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η υγεία των παικτών. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να τεθούν στη διάθεσή τους τα παραπάνω τεστ.

Στο άκουσμα, λοιπόν, αυτού του τεράστιου αριθμού, Γερμανοί πολίτες αλλά και ειδικοί επιστήμονες αντέδρασαν, θεωρώντας άδικο να τύχουν αυτής της ευνοϊκής μεταχείρισης μόνο οι ποδοσφαιριστές, την ίδια ώρα που η τεράστια μερίδα του λαού πασχίζει για να λάβει μονάχα ένα τεστ.

Δείτε ακόμα...