Κορονοϊός: Αποσύρονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αυστραλία και Καναδάς

Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία
Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία / Πηγή: Eurokinissi

Τις πρώτες χώρες που αρνούνται και επίσημα να στείλουν αθλητές τους στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (24/7 – 9/8) -αν τελικά αυτοί δεν αναβληθούν-, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού, αποτελούν η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Το βράδυ της Κυριακής (22/3) η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ενημέρωσε τους αθλητές της, ότι δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στο Τόκιο μέχρι να εκπνεύσει ο συναγερμός για τον κορονοϊό και ότι θα πρέπει να προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή τους το καλοκαίρι του 2021.

Λίγες ώρες αργότερα, ήταν η σειρά του Καναδά να πράξει αναλόγως. Στην επίσημη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν από κοινού η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, έγινε κάλεσμα στη  Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για αναβολή για έναν χρόνο των επικείμενων αγώνων τους. Μάλιστα, τόνισαν ότι θα προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους, ώστε να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια που θα προκύψουν στον επαναπρογραμματισμό των αγώνων.

Όπως είναι λογικό, η τελευταία εξέλιξη επηρεάζει άμεσα και τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ στη Βικτώρια, στο οποίο θα συμμετείχε και η Ελλάδα.

Δείτε ακόμα...