Κορονοϊός: Δεύτερη πλέον η Βραζιλία σε θανάτους

Τα 7.758.296 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως με τα καταγεγραμμένα θύματα να είναι στα 428.638. Πλέον επίκεντρο της πανδημίας είναι η Λατινική Αμερική με την Βραζιλία χθες να ξεπερνά την Μεγάλη Βρετανία σε θανάτους.

Βραζιλία

Στην χώρα τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 829.902 με τις 25.982 να σημειώνονται χθες και οι θάνατοι στις 41.901 με τους 909 να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να επισκεφτούν τα νοσοκομεία για να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια κατηγορώντας τα μέσα για υπερβολή. Ενώ την προηγούμενη βδομάδα το Υπουργείο Υγείας σταμάτησε να ενημερώνει για την πορεία της νόσου και μόνο μετά την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανακάλεσε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με ειδικό το σύστημα υγείας στην Βραζιλία χρειάζεται ενίσχυση για να ανταπεξέλθει.

Ινδία

Στην Ινδία τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 309.603 ενώ οι καταγεγραμμένοι θάνατοι έχουν φτάσει τις 8.890. Τα τεστ που γίνονται είναι ελάχιστα και γι΄αυτό πιστεύεται ότι τα κρούσματα είναι παραπάνω, όπως και οι θάνατοι. Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται χειρότερα από ζώα. Καταγγέλλουν ότι μαζεύονται νεκροί από τα σκουπίδια.

Κίνα

Στην Κίνα τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 83.075 και οι θάνατοι τις 4.634. Στην αγορά Xinfadi 45 από τα 517 δείγματα, τα οποία ήταν ασυμτωματικά, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Αυτό προκάλεσε το κλείσιμο της αγοράς και των γύρω γειτονιών από τον φόβο μιας δεύτερης έξαρσης.

Δείτε ακόμα...