Κορονοϊός: Διεθνείς εξελίξεις

Λιβύη: 824 κρούσματα κορονοϊού, 10 θάνατοι σε 24 ώρες

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 824 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα της βόρειας Αφρικής να φθάνει τους 72.628.

Το ίδιο διάστημα, 10 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 995 νεκρούς ως αυτό το στάδιο από τον Μάρτιο, όταν διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα.

Ακόμη 556 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που ανέρρωσαν να ανέρχεται σε 43.256.


Μεξικό: 5.558 κρούσματα κορονοϊού, 568 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.558 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 568 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 97.624 νεκρούς επί συνόλου 997.393 μολύνσεων.


Η Μόσχα κλείνει μπαρ και εστιατόρια, οι αρχές απειλούν με πρόστιμα όσους δεν συμμορφωθούν

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες 21.983 νέα κρούσματα της Covid-19, την ώρα που η Μόσχα ετοιμάζεται να κλείσει εστιατόρια και μπαρ κατά τις νυχτερινές ώρες για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, οι ρωσικές αρχές αποφεύγουν να επιβάλουν σκληρά περιοριστικά μέτρα, όπως έκαναν την άνοιξη, τονίζοντας αντιθέτως τη σημασία της σωστής υγιεινής, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των στοχευμένων μέτρων ανά περιοχή.

Στη Μόσχα ωστόσο, που κατέγραψε 5.974 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, από σήμερα και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα νάιτκλαμπ θα κλείνουν από τις 11 το βράδυ. Οι αρχές προειδοποιούν ότι θα κάνουν ελέγχους και θα επιβάλου πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Οι φοιτητές στη μεγαλούπολη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων ήδη παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου. Ο δημαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν είπε ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα, αλλά δεν θα αποφευχθούν αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στη Ρωσία έχουν φτάσει σχεδόν το 1,9 εκατομμύριο και οι θάνατοι τους 32.443. Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν διενεργηθεί συνολικά περισσότερα από 67,3 εκατομμύρια τεστ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...