Κορονοϊός: Δραστικά μέτρα παγκοσμίως

Η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως οδήγησε πολλές χώρες στη λήψη νέων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, στη Βενεζουέλα μόνο χθες επιβεβαιώθηκαν 1.138 περιπτώσεις μόλυνσης, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 27.938. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 238 θάνατοι. Την Κυριακή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε την «κατάσταση συναγερμού» που είχε ανανεωθεί πριν από 30 ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα.

Μετά από 102 μέρες εμφανίστηκε ξανά κρούσμα κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία. Από σήμερα τέθηκαν σε περιορισμό όλα τα γηροκομεία με την πρωθυπουργό της χώρας να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο αν η κατάσταση επιδεινωθεί. Η Νέα Ζηλανδία, χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων που έχει καταγράψει ως εδώ 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, είχε να επιβεβαιώσει νέο κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού από την 1η Μαΐου.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε και στη Γαλλία, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 1.397 νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Έτσι, ανακοινώθηκε η παράταση της απαγόρευσης για τις δημόσιες εκδηλώσεις άνω των 5.000 ανθρώπων έως την 30ή Οκτωβρίου. Συνολικά η Γαλλία καταγράφει πάνω από 204.000 κρούσματα και 30.354 θανάτους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...