Κορονοϊός εν πλω: Κρουαζιερόπλοιο βρίσκει καταφύγιο στην Κούβα

Braemar
Πηγή: Marine Traffic

Ένα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο, που δεν έγινε δεκτό σε διάφορα λιμάνια της Καραϊβικής, καθώς πέντε από τους επιβάτες του βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, κατευθύνεται πλέον προς την Κούβα, όπου θα του επιτραπεί να ελλιμενιστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, «Fred Olsen Cruise Lines»: «Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Braemar της Fred Olson Cruise Lines ανακοίνωσε ότι το πλοίο πλέει προς την Κούβα, απ’ όπου όλοι οι πελάτες θα επαναπατριστούν αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Τις τελευταίες ημέρες, τα Μπαρμπέιντος και οι Μπαχάμες αρνήθηκαν να δεχτούν το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 682 επιβάτες και 381 μέλη πληρώματος. Το κρουαζιερόπλοιο έπιασε για τελευταία φορά λιμάνι στις 10 Μαρτίου, στο Κουρασάο. Συνολικά 22 επιβάτες και 21 μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί σε απομόνωση γιατί εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της γρίπης. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι πέντε που βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκει καταφύγιο στην Κούβα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες εξήγησε μέσω του Twitter ότι η χώρα του έδωσε την άδεια της κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης. «Θα υιοθετήσουμε τα υγειονομικά μέτρα που καθορίζονται από τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του υπουργείου Υγείας της Κούβας», πρόσθεσε.

Αυτή είναι μια εποχή για να επιδείξουμε αλληλεγγύη, να καταλάβουμε ότι η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Μπρούνο Ροντρίγκες, Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας σημείωσε: «Αυτή είναι μια εποχή για να επιδείξουμε αλληλεγγύη, να καταλάβουμε ότι η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα, να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις μας».

Στην Κούβα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα τέσσερα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, τρεις Ιταλοί τουρίστες και ένας Κουβανός.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...