Κορονοϊός: Η εικόνα στις πιο πληγμένες χώρες του κόσμου

WHO - κορονοϊός 6/5/2020

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως έχει φτάσει συνολικά τα 3.823.013 από τα οποία το 1.303.018 αφορά ασθενείς που έχουν αναρρώσει και οι 265.084 αφορούν ασθενείς που απεβίωσαν. Ακολουθεί η εικόνα στις 5 χειρότερα πληγείσες χώρες, από άποψη κρουσμάτων και θανάτων:

ΗΠΑ

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει το 1.263.183 και οι θάνατοι τις 74.807.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προσφιλή του μέθοδο των αναρτήσεων στο Twitter, φαίνεται ότι αναιρεί την χθεσινή του απόφαση περί διάλυσης της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας του Λευκού Οίκου που είχε συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση του νέου κορονοϊού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις νεώτερες αναρτήσεις του, η προς κατάργηση, μέχρι χθες, ομάδα με επικεφαλής τον Μάικ Πενς, αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματική που θα συνεχίσει «επ’ αόριστον» το έργο της…

Όσο αφορά τα τραγικά αποτελέσματα για τον λαό των ΗΠΑ από την κατάρρευση του συστήματος Υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει ανάσχεση των κρουσμάτων.

Είναι χειρότερα από το Περλ Χάρμπορ και την επίθεση τη 11ης Σεπτεμβρίου. Δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί αυτό.

φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τραμπ

Μεγάλη Βρετανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τις 201.101 και οι θάνατοι τις 30.076, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ δεν αναμένεται να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων τις επόμενες ημέρες. 

«(…) θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη φάση είναι περισσότερο άνετη και βιώσιμη και εμποδίζει μία διαρκή ζημία στις δουλειές και στην καθημερινή ζωή» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και κατέληξε ότι η χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέους ασφαλείς τρόπους εργασίας, ταξιδιών και καθημερινότητας, με ότι αρνητικά αποτελέσματα αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες της Μ. Βρετανίας.

Ισπανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τις 253.682 και οι θάνατοι τις 25.857.
Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν στην Ισπανία εξαιτίας του κορονοϊού παρέμεινε κάτω από τους 200 για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Τα “σπασμένα” από την επιτάχυνση της καπιταλιστικής κρίσης τα πληρώνουν οι Ισπανοί εργαζόμενοι. Το δίμηνο Μαρτίου και Απριλίου στο ταμείο ανεργίας προστέθηκαν περίπου 600.000 άτομα, προσεγγίζοντας τα τέσσερα εκατομμύρια! Σε μια περίοδο που παραδοσιακά είναι εποχή προσλήψεων.

Ακόμα χειρότερο είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για τον Ισπανικό λαό. Φουντώνει η συζήτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία, και οι αναφορές ότι απειλούνται με κατάρρευση με το πρόσχημα ότι η αύξηση των απολύσεων και ο περιορισμός των προσλήψεων σημαίνουν κατακόρυφη μείωση και των εισφορών σε αυτά από εργοδότες και εργαζομένους.

Φυσικά, κουβέντα δεν γίνεται για το που πήγαν οι μέχρι τώρα εισφορές των εργαζομένων.

Ιταλία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τις 214.457 και οι θάνατοι τις 29.684. Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, σύμφωνα με την οποία, τις τελευταίες πέντε εβδομάδες 376 μαφιόζοι βγήκαν από τη φυλακή και εστάλησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ο λόγος κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό.

Γαλλία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τις 174.191 και οι θάνατοι τις 25.809, με τον αριθμό των νέων θανάτων να μειώνεται τις τελευταίες ημέρες. Μέρα με μέρα φαίνονται ολοένα και περισσότερο οι συνέπειες από τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι ουρές στα συσσίτια συνεχώς μεγαλώνουν, ειδικά στα προάστια του Παρισιού. Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις φτωχές οικογένειες από το κλείσιμο των σχολείων, αφού σ’ αυτά εξασφάλιζαν ένα γεύμα στα παιδιά τους. Και τα μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα μεταφέρουν ακόμα περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους με τη μέθοδο “ο φτωχός να δώσει στον φτωχότερο”…

Δείτε ακόμα...