Κορονοϊός: Και στην ΠΕ Κοζάνης από αύριο αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Καραντίνα
Πηγή : Eurokinissi

Με την εφαρμογή πρόσθετων αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπως και στην Δυτική Αττική, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της πίσω από την «ατομική ευθύνη» και κουνάει το δάχτυλο στο λαό, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού και να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 6 π.μ. και για 7 ημέρες στην ΠΕ Κοζάνης ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 5 π.μ. εξαιρουμένων των εργαζομένων, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο από και προς την εργασία τους με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

– Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, ακόμα και με την μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των βιβλιοπωλείων.

– Αναστέλλονται οι πάσης φύσεως εκκλησιαστικές τελετές όλων των δογμάτων, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών, που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα. Επιπλέον, αναστέλλεται η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή, ενώ η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών πραγματοποιείται μόνο με την παρουσία κληρικών.

– Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Ο έλεγχος rapid test σε μικροπωλητές είναι υποχρεωτικός, ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές, καθώς και ο περιοδικός επανέλεγχος ανά 3 ημέρες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνεται μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των περιοχών αυτών με χρήση rapid test και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές Βοΐου και Εορδαίας. Επίσης ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και δη των βιομηχανιών στις περιοχές αυτές με την εφαρμογή του μοντέλου έλεγχος την 1η, 5η και 10η ημέρα.

Για τους εργαζομένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αποφασίστηκε ότι θα τους γίνεται μοριακός έλεγχος ή έλεγχος με rapid test κάθε 5 ημέρες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...