Κορονοϊός: Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου

Πάτρα – κινητοποίηση για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας / Πηγή: EUROKINISSI

Στην Αχαία που εξαντλήθηκαν οι κλίνες, στην Ανδραβίδα όπου υπάρχει η Πτέρυγα Μάχης, στη, Ζάκυνθο λαός και νεολαία, παντού να καταδικάσουν την κοροϊδία της κυβέρνησης. Στη Δυτική Ελλάδα έχουν την έδρα τους μεγάλες στρατιωτικές μονάδες, όπως το Αεροδρόμιο και το Εργοστάσιο του Αράξου, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας, η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, αλλά και το γειτονικό Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ), το 2/39 Κέντρο Ευζώνων Στρατόπεδο Πεζικού στο Μεσολόγγι. Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του μόνιμου και του έφεδρου προσωπικού αυτών των μονάδων, κατοικούν στην πόλη της Πάτρας.

Οι συνθήκες που υπάρχουν σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο των στρατευμένων όσο και του μόνιμου προσωπικού, παρουσιάζουν πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τον λοιπό πληθυσμό, που δυνητικά μπορούν να λειτουργήσουν θετικά ως προς τη διασπορά του ιού, εάν δεν ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας έναντι αυτού. Αυτά κυρίως προσδιορίζονται στον αναγκαστικό συγχρωτισμό τους σε θαλάμους, γραφεία, ΚΨΜ, μέσα μεταφοράς, οχήματα, πλοία, αεροσκάφη, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, αλλά και στην υποχρεωτική συμμετοχή σε πολυπληθείς εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες.

Αυτήν την στιγμή και από όσα τουλάχιστον έρχονται στην δημοσιότητα, σε πολλά στρατόπεδα ανά την επικράτεια, υπάρχουν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με τα πολλά στρατόπεδα στην περιοχή και την Αχαία που θερίζει η αρρώστια.

Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την άσχημη κατάσταση που εξελίσσεται με την πανδημία, καθώς επιμένουν στην ανεύθυνη και επικίνδυνη γραμμή της «ατομικής ευθύνης». Η άρνησή τους να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και των στρατιωτών, του μόνιμου προσωπικού αλλά και των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση να πάρει ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ:

  • Θωράκιση όλου του πληθυσμού τώρα με εμβολιασμό όλων αστραπιαία, γιατί αστραπιαία μεταδίδεται και ο ιός. Οι ρυθμοί χελώνας με τους οποίους προχωρά ο εμβολιασμός, αποτελεί πρόκληση για το λαό. Οι κομπασμοί του κ. Μητσοτάκη, ότι πάμε καλά, γιατί έχει εμβολιαστεί το 5% του πληθυσμού να καταδικαστούν.
  • Να χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί, όπως και όλα τα φάρμακα που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της νόσου.
  • Άμεσα μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, να δοθούν στη δημοσιότητα οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες.
  • Να επαναλειτουργήσει στην Πάτρα έστω και τώρα, το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος – που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε – και να αξιοποιηθεί αυτό ως Νοσοκομείο αναφοράς covid-19 στην Δυτική Ελλάδα.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία παρακολούθησης της επιδημίας.
  • Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωσή τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες Υγείας κ.λπ.).
  • Μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε θαλάμους, ΚΨΜ, στους άλλους κοινόχρηστους χώρους και στα μέσα μεταφοράς των στρατιωτικών
  • Δωρεάν παροχή σε όλους, επαρκούς ποσότητας υγειονομικού υλικού και αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής παντού, με τακτικές απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία και όχι από τους ίδιους τους στρατιώτες.

Συμεωνίδης Γρηγόρης
Αντισμήναρχος (Ι) ε.α

Δείτε ακόμα...