Κορονοϊός: Νέα αύξηση 15% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία- Στους 93 οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Πηγή: Eurokinissi

Σημαντική αύξηση στις νέες εισαγωγές λόγω κορονοϊού, κατά 15%, όπως επίσης στους θανάτους και στις νέες διασωληνώσεις, καταγράφει ο ΕΟΔΥ για το διάστημα από 1 έως 7 Ιανουαρίου. Αντίστοιχη τάση παρουσιάζεται και για τον ιό της γρίπης -με 14 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και δύο νέους θάνατους- αλλά και στις γριπώδεις συνδρομές

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον κορονοϊό, καταγράφηκαν 93 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 56-96 έτη) ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 1.679 (έναντι 1.632 του ίδιου διαστήματος το 2022). Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι 37  ενώ συνολικά είναι 78 (έναντι 70 τις προηγούμενες επτά ημέρες).

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε πέντε από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτική τάση σε τρεις και σταθεροποίηση σε δύο περιοχές.

Συγκεκριμένα:
Αυξητική τάση καταγράφηκε σε Χανιά (115%), Ηράκλειο (80%), Ιωάννινα (66%,), Βόλο (26%) και Λάρισα (21%).
– Πτωτική σε Πάτρα (45%), Αττική (26%) και Ξάνθη (23%).
– Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε Θεσσαλονίκη (+9%) και Αλεξανδρούπολη (+2%).

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και εμφανίζει αυξητική τάση» ενώ καταγράφηκαν 14 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και δύο νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Από αυτά, έξι κρούσματα και ένας θάνατος δηλώθηκαν αναδρομικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...