Κορονοϊός: Σε ανησυχητική κατάσταση το Στρατόπεδο Γιακουμή στη Χίο

Στρατιώτες
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Μέσα σε μόνο λίγες μέρες εμφανίστηκαν 6 κρούσματα κορονοϊού στο Στρατόπεδο Γιακουμή, εκ των οποίων τα 5 είναι στο μόνιμο προσωπικό και μόλις ένας στρατιώτης. 

Αφού βρέθηκαν και τα τελευταία κρούσματα οι διοικήσεις των μονάδων του στρατοπέδου πετάνε το μπαλάκι στη διοίκηση του υγειονομικού της Ταξιαρχίας λέγοντας «ότι περιμένουν τις κατευθύνσεις των ειδικών» αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός. 

Μιας και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει τεστ σε όλο το ενεργό προσωπικό όλων των μονάδων, χωρίς να γίνετε καραντίνα με σωστούς όρους αφού όποιοι κάνουν ράπιντ τεστ θεωρούνται αυτόματα ότι δεν είναι φορείς του ιού, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν αύριο μεθαύριο κάποιος με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή είναι και αυτός θετικός. 

Ενώ αντί να τοποθετηθεί το προσωπικό που δεν έχει προσβληθεί ή που έχει προσβληθεί από τον ιό σε θαλάμους μακριά από τους στρατιώτες που είναι αυτοί την στιγμή σε καραντίνα, προτιμούν σε κενούς θαλάμους να αποθηκεύουν άλευρα. Πιστεύοντας πως η απόσταση ενός ορόφου θα κρατήσει υγιεί τους υπόλοιπους στρατιώτες αλλά και πως μια κλειστή πόρτα θα προστατέψει αφού μια από τις τέσσερις μονάδες που βρίσκονται στο Γιακουμή συστεγάζεται με τους θαλάμους που βρίσκονται σε καραντίνα. Βάζοντας έτσι σε κίνδυνο όλο το προσωπικό. 

Οι στρατιώτες του Γιακουμή απαιτούν εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία κάθε στρατιώτη ενάντια στο κορονοϊό.

Κάθε στρατιώτης πρέπει να μην βάλει σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες διαβίωσης και προστασίας της υγείας του. Η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός με πάγιες καταστάσεις πρέπει να σπάσει τώρα. 

Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης και των Διοικήσεων για το ότι δεν εξασφαλίζουν πόρους για περισσότερους χώρους απομόνωσης – καραντίνας για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και το ότι δεν παίρνουν δραστικά μέτρα μείωσης του συγχρωτισμού, μέτρα για την ατομική υγιεινή των φαντάρων και την απολύμανση των εγκαταστάσεων.

Ενώ παράλληλα να δίνει γη και ύδωρ  τόσο με την αγορά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, όσο και με την παραχώρηση εγκαταστάσεων στο ΝΆΤΟ για τη δημιουργία βάσεων θανάτου.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά: 

1. Όλοι οι στρατιώτες και το μόνιμο προσωπικό να υποβληθούν σε μοριακά τεστ και να πραγματοποιηθεί ενδελεχής ιχνηλάτηση.

2. Εξασφάλιση άμεσων μέτρων απολυμάνσεων στις στρατιωτικές μονάδες σε καθημερινή βάση.

3. Να υπάρξει μείωση του αριθμού των ατόμων που συνωστίζονται σε θαλάμους, γραφεία και αίθουσες.

4. Άμεση χορήγηση όλου του αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού και ειδών καθαριότητας για τις μονάδες, καθώς και ατομικών αντισηπτικών υλικών για το προσωπικό.

5. Εξασφάλιση του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού. 

Δείτε ακόμα...