Κορονοϊός: Σε lockdown τίθεται από αύριο Αχαΐα και Εύβοια

EUROKINISSI

Σε καθεστώς lockdown τίθεται από αύριο στις 6 π.μ. η Αχαΐα και η Εύβοια εκτός της Σκύρου, λόγω αυξήμενου ιικού φορτίου στους δύο νομούς, ενώ στο «κόκκινο» εντάχθηκε το Ρέθυμνο. Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης παραμένουν η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, ενώ αντίθετα στο «κίτρινο» πέρασε η Λέσβος.

Ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ήταν 206. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας υπάρχουν 501 ενεργά κρούσματα, ενώ στις 30 Ιανουαρίου ήταν 256.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι Δήμοι Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Θήρας, και Μυκόνου. Και στους τρεις αυτούς δήμους παρατηρείται σταδιακή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, ακόμα όμως δεν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση του ιικού φορτίου ώστε να υπάρξει άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Στις περιοχές αυτές, υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Δείτε ακόμα...