Κορονοϊός: Στους 27 οι νεκροί από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Δωρεάν RAPID TEST ανίχνευσης του νέου κορονοϊού από κινητό συνεργείο του ΕΟΔY
EUROKINISSI

Στους 27 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, για την εβδομάδα από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίουώ υπήρξε και ένας θάνατος άνδρα 66 ετών από γρίπη.

Όπως αναφέρει, μείωση καταγράφηκε στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω του ιού, στη θετικότητα και στις διασωληνώσεις.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 27 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 84 έτη (εύρος 64-97 έτη) ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 787. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι 13, ενώ συνολικά είναι 42.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τρεις από τις εννέα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και πτωτική τάση σε έξι από τις εννέα περιοχές.

Ειδικότερα:
Αυξητική ήταν η τάση σε Ηράκλειο (19%), Αλεξανδρούπολη (15%) και Αττική (15%).
Πτωτική ήταν σε Ιωάννινα (40%), Χανιά (40%), Βόλο (38%), Λάρισα (16%), Θεσσαλονίκη (15%) και Ξάνθη (14%).

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως από την ανάλυση των δειγμάτων της εβδομάδας από 30 Οκτώβρη έως 4 Νοέμβρη, η νέα παραλλαγή «Eris» (EG.5.1) κατείχε το 18 και η «κράκεν» (XBB.1.5) το 56%, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 163 κρούσματα της υποπαραλλαγής της «Όμικρον» Pirola (BA.2.86) στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει κάτω του 10%» ενώ καταγράφηκε ένας νέος θάνατος άνδρα 66 ετών αλλά κανένα νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...