Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί, μείωση νέων εισαγωγών και διασωληνώσεων

Διενέργεια rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού - ΕΟΔΥ
Eurokinissi

Στους 32 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, παρά τη μείωση που παρουσιάστηκε στις νέες εισαγωγές, στις νέες διασωληνώσεις αλλά και στη θετικότητα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα από 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τον ιό της γρίπης -με εννέα νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τρεις νέους θανάτους- ενώ στις γριπώδεις συνδρομές παρουσιάστηκε νέα αύξηση.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό καταγράφηκαν 32 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 48-94 έτη), ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 439. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που διασωληνώθηκαν αυτήν την εβδομάδα είναι δύο, ενώ συνολικά είναι 45.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε πτωτική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ σε επτά περιοχές και αυξητική σε δύο.
Συγκεκριμένα:
– Αυξητική τάση καταγράφηκε σε Χανιά (155%) και Ηράκλειο (73%).
– Πτωτική τάση σε Αλεξανδρούπολη (65%), Λάρισα (53%), Ιωάννινα (45%), Ξάνθη (38%), Βόλο (35%), Θεσσαλονίκη (30%) και Αττική (15%). 

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει άνω του 10%». Επίσης καταγράφηκαν εννέα νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τρεις νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Από αυτά, ένα κρούσμα και ένας θάνατος δηλώθηκαν αναδρομικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...