Κορονοϊός: Στους 57 οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Δωρεάν RAPID TEST ανίχνευσης του νέου κορονοϊού από κινητό συνεργείο του ΕΟΔY
EUROKINISSI

Στους 57 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορονοϊό την εβδομάδα 30 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Επίσης, καταγράφτηκε μείωση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και στη θετικότητα σε αντίθεση με τις διασωληνώσεις που παρουσίασαν αύξηση.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 57 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 87 έτη (εύρος 63-96 έτη) ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 781. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που διασωληνώθηκαν αυτήν την εβδομάδα είναι 24, ενώ συνολικά είναι 41.

Το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε μία από τις εννέα  περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτική σε έξι και σταθεροποιητική τάση σε δύο περιοχές.

Συγκεκριμένα:
– Αυξητική τάση παρατηρήθηκε στην Αττική (13%)
– Πτωτική τάση σε Ιωάννινα (34%), Ξάνθη (19%), Βόλο (18%), Αλεξανδρούπολη (17%), Ηράκλειο (16%) και Λάρισα (11%).
Σταθεροποιητική ήταν σε Χανιά (-1%) και Θεσσαλονίκη (-8%). 

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως από την ανάλυση των δειγμάτων της εβδομάδας από 16 έως 22 Οκτώβρη, η νέα παραλλαγή «Eris» (EG.5.1) κατείχε το 23%, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 116 κρούσματα της υποπαραλλαγής της «Όμικρον» Pirola (BA.2.86) στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει κάτω του 10%» ενώ δεν καταγράφηκε ούτε νέος θάνατος ούτε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...