Κορονοϊός: Στους 75 οι θάνατοι σε μία εβδομάδα – Στους 71 οι διασωληνωμένοι

Rapid test για κορονοϊό από στέλεχος του ΕΟΔΥ
EUROKINISSI

Στους 75 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, η οποία αφορά την εβδομάδα από 13 έως 19 Μάρτη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρουσιάστηκε μείωση τόσο στη θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων όσο και στις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις από τον ιό, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες καθώς επίσης και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου).

Παράλληλα, καταγράφηκαν 75 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 84 έτη (εύρος από 55 έως 100 ετών). Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για covid-19 ήταν 715. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 71.

Επίσης την εβδομάδα από 13 έως 19 Μάρτη, παρατηρήθηκε πτωτική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε οκτώ από τις 10 περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδυμιολογίας Λυμάτων και σταθεροποίηση στις υπόλοιπες δύο.

Ειδικότερα, πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν σε Βόλο (69%), Αλεξανδρούπολη (63%), Ξάνθη (46%), Ηράκλειο (41%), Λάρισα (39%), Πάτρα (36%), Θεσσαλονίκη (31%) και Χανιά (15%) ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε Ιωάννινα (-1%) και Αττική (-9%).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε αύξηση ενώ δεν καταγράφηκε κανένα νέο σοβαρό κρούσμα αλλά ούτε και θάνατος. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 65 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 22 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, 13 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 71 έτη). Συνολικά καταγράφηκαν 313 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 281 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 32 ήταν στελέχη τύπου Β

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...